3. Otužování České Budějovice

3. Otužování České Budějovice

13. 7. 2020 | Otužování

Borečtí Ledoborci, Ice Meni a Vladimír Rošinec

Borečtí Ledoborci


Klub vznikl na podzim 2017, zakladatelé jsou kamarádi Pavel Hoch a Pavel Hulák.  Do té doby se kluci jezdili otužovat do Českých Budějovic na Malák, ale shodli se, že by bylo mnohem lepší a praktičtější koupat se v místě bydliště. To byl hlavní důvod založení klubu Ledoborců, do kterého se přidalo více místních otužilců. Proto kluci neváhali a jménem nově vzniklého klubu požádali starostu, zda by mohli místní plovárnu v zimě využívat k otužování. Se starostovým souhlasem tak Borečtí Ledoborci získali parádní základnu pro otužování. Největší výhodou je, že místní nemusí nikam dojíždět a oproti Maláku se zde mají kde převléct. Navíc je voda v plovárně mnohem čistší než v řece. 


Borečtí Ledoborci nejsou nikde registrovaní, stejně jako většina otužileckých klubů v okolí ČB.  Členství funguje na bázi dobrého slova a přátelství. Všechny členy tak spojuje láska ke studené vodě, zimě a všemu, co s tím souvisí. Dnes má místní otužilecký klub asi 15 členů různého věku, kde sice převažují muži, ale mají i své členky. Na společné zimní koupání se přes sezónu všichni domlouvají v rámci Facebooku nebo SMS. Mimo otužování se členové příliš nescházejí, kromě zakladatelů, kteří jsou velcí přátelé a sousedé a pořádají společně plno akcí. 


V létě spoléhá Pavel na studenou sprchu, kterou si dává minimálně jednou denně, a to hned ráno po probuzení. Studená voda je pro Pavla absolutní základ, o kterém říká: “Ve vodě zažívám 


Abyste mohli pokračovat ve čtení, zadejte prosím email


Další články