2. Otužování České Budějovice

2. Otužování České Budějovice

11. 7. 2020 | Otužování

Promrzlé Pyjavice a Jitka Hlaváčová

Ahoj,

pokud jsi začal číst tento článek, tak Tě určitě zajímají informace ohledně otužování. Článek je informativní, vytvořil jsem ho za účelem sesbírání kontaktů všech otužilců a příznivců otužování k vytvoření komunity napříč kluby a diváky. Níže si představíme otužileckou komunitu v Českých Budějovicích, dále všechny, co se otužilectví věnují a jejich pohled na koupÁní, jaké benefity přináší a v neposlední řadě informace o tom, jak s ním začít. Dobrá, jdeme na to :-)


Promrzlé Pyjavice a Jitka Hlaváčová

Jedná se o jeden z největších a nejustálenějších klubů s nejvíce členy, který má základnu a hlavní koupací místo pod železničním mostem na Malém jezu. Spolehlivě je poznáte podle toho, že většina z nich má na sobě celotělové plavky s námořnickými pruhy a na větších akcích jsou nejvíce vidět jako kolektiv. Stejnokroj, červený motýlek a černý klobouk, nebo buřinka a černý župan s logem Promrzlých pyjavic. Když všichni ostatní lidé mrznou a nadávají na počasí, členové pyjavic srší nadšením a radostí. Schází se každou neděli okolo 11. dopoledne.

Jitka Hlaváčová

A teď k jedné ze členek. Tato dáma je velice energická a pozitivně naladěná, která otužování natolik zbožňuje, že by o něm dokázala mluvit hodiny. Když jsem s ní dělál rozhovor, tak jsem to poznal na vlastní kůži :-). Jitka tvrdí, že ji k otužování nikdo nepřivedl, zkrátka si ji našlo samo. Je to asi 4–5 let zpátky, kdy se jako každé léto chodila koupat do 


Abyste mohli pokračovat ve čtení, zadejte prosím email


Další články

4. Otužování v České Budějovice

13. 7. 2020 | Otužování

Vašek Mráz a Mroži ČB

Celý článek

3. Otužování České Budějovice

13. 7. 2020 | Otužování

Borečtí Ledoborci, Ice Meni a Vladimír Rošinec

Celý článek